Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

 • 02 september 2020
  10:00 - 10:30
  Door: Bibliotheek Emmen
  Locatie: Bibliotheek Emmen Centrale / Bibliotheek Emmen - Leescafé
  Peuteruurtje: Plons!
  Floortje, het varken, heeft het heel warm. Ze ziet de eenden vrolijk spetteren in het water. En hoewel het niet normaal is voor varkens om het water in te duiken, neemt Floortje een aanloop en... plons! Met regelmatig organiseert Bibliotheek Emmen een gezellig (half)uurtje rondom een leuk prentenboek voor peuters (van 2 tot 4 jaar) en zijn of haar verzorgers. Hierbij staat het (ontwikkelen van) leesplezier voorop.
  Opmerking: Bibliotheek Emmen
 • 09 september 2020
  12:00 - 13:30
  Door: Bibliotheek Klazienaveen
  Locatie: Bibliotheek Klazienaveen / Bibliotheek Klazienaveen - Zaal Esdal College
  Letterlunch
  Iedereen die meer wil weten over een gezonder gewicht bereiken, tips en adviezen wil in eenvoudige taal en/of meer wil weten over lastige etiketten op de verpakking, is van harte welkom. Neem gerust iemand mee! Tijdens de lunch gaan we nog een leuk letterpakkenspel doen en word je vermaakt. Dus heb je zin in gezellig samenzijn, ontspanning en vermaak, lunch dan met ons mee!
  Opmerking: Bibliotheek Klazienaveen
 • 16 september 2020
  10:00 - 10:30
  Door: Bibliotheek Emmen
  Locatie: Bibliotheek Emmen Centrale / Bibliotheek Emmen - Leescafé
  Als Kleine Muis een grote, rode appel vindt, past deze niet in haar holletje en daarom gaat ze op zoek naar een groter huis. Maar elk hol is bewoond en niet groot genoeg. Onderweg krijgt ze honger en neemt telkens hapjes uit haar appel. Zou de kleine muis een nieuw huisje vinden? Met regelmatig organiseert Bibliotheek Emmen een gezellig (half)uurtje rondom een leuk prentenboek voor peuters (van 2 tot 4 jaar) en zijn of haar verzorgers. Hierbij staat het (ontwikkelen van) leesplezier voorop.
  Opmerking: Bibliotheek Emmen
 • 17 september 2020
  10:15 - 12:30
  Door: Marc Fieret
  Locatie: Bibliotheek Emmen Centrale / Bibliotheek Emmen - Couperus (75)
  Stamboomonderzoek voor beginners
  Cursus van 4 dagdelen
  Het maken van een stamboom is allang niet meer een verzameling van slechts namen en jaartallen. Meer en meer is sprake van een familiegeschiedenis: wie waren mijn voorouders, wanneer en waar leefden ze? Maar ook: wat voor beroep hadden ze, waar ze rijk of arm, waren er bezittingen of juist schulden, zijn ze ooit met de rechtspraak in aanraking geweest, waren ze bepalend voor hun omgeving? Toch begint zo’n onderzoek wel degelijk met namen en data. Op 4 ochtenden (17 & 24 september en 1 & 8 oktober) vertelt de cursusleider jou meer over begrippen in de genealogie, het zoeken in de periode dat gegevens nog niet openbaar zijn, de burgerlijke stand en de periode vóór de burgerlijke stand.
  Opmerking: Bibliotheek Emmen
 • 24 september 2020
  10:00 - 11:00
  Door: Gerdien Bruinsma & Marion Doornbos
  Locatie: Bibliotheek Klazienaveen / Bibliotheek Klazienaveen
  Peuteruurtje: Anna in de bibliotheek
  Elke zaterdag gaat Anna met haar vader naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Ze mag er vijf meenemen, welke kiest ze dit keer? Bibliotheek Klazienaveen organiseert met regelmaat een gezellig uurtje voor peuters en hun ouders, opa's, oma's of begeleiders. Er wordt uit een prentenboek voorgelezen, gezongen en een knutsel gemaakt. Dit laatste doen de peuters samen met hun (groot)ouders of begeleiders. Op deze wijze maken de peuters op een vrolijke en laagdrempelige manier kennis met het voorlezen en de Bibliotheek. Het peuteruurtje staat onder leiding van Gerdien Bruinsma en Marion Doorbos. Beiden zijn werkzaam geweest in de kinderopvang / voorschool.
  Opmerking: Bibliotheek Klazienaveen
 • 07 oktober 2020
  10:00 - 10:30
  Door: Bibliotheek Emmen
  Locatie: Bibliotheek Emmen Centrale / Bibliotheek Emmen - Leescafé
  Dikkie Dik speelt verstoppertje met zijn vriendjes. Maar hij heeft zich zo goed verstopt dat niemand hem kan vinden. Help! Waar is Dikkie Dik? Met regelmatig organiseert Bibliotheek Emmen een gezellig (half)uurtje rondom een leuk prentenboek voor peuters (van 2 tot 4 jaar) en zijn of haar verzorgers. Hierbij staat het (ontwikkelen van) leesplezier voorop.
  Opmerking: Bibliotheek Emmen
 • 24 oktober 2020
  13:30 - 15:30
  Door: Klaas Hoogenboezem
  Locatie: Bibliotheek Emmen Centrale / Bibliotheek Emmen - Couperus (75)
  Huis aan het meer
  In deze boekbespreking door Klaas Hoogenboezem van het boek 'Huis aan het meer' van Thomas Harding komen de historische gebeurtenissen van het Duitsland uit de 20ste eeuw aan bod. De Eerste Wereldoorlog, de Weimar-Republiek, de jaren van depressie, de Tweede Wereldoorlog, de scheiding tussen de BDR & de DDR, de bouw en val van de Muur en de Duitse Eenwording.
  Opmerking: Bibliotheek Emmen